• REGISTRERET SOCIALØKONOMISK VIRKSOMHED
  Sønderby Kultur- & Bryghus er registreret som Socialøkonomisk Virksomhed (RSV).
 • VISIONEN
  Vi vil gerne være Sønderbys fælles dagligstue og hele egnens Kulturhus. Som Sønderbys fælles dagligstue lægger vi rum til lokale initiativer og aktiviteter der fremmer fællesskaber blandt beboere i Sønderby.

  Med Kulturhus forstår vi et hus der rummer, i bredeste forstand, kulturelle aktiviteter vi laver i fællesskaber. Vi adskiller os fra andre kulturhuse ved dels at have et bryghus, dels har vi aktiviteter som særligt retter sig mod beboere helt lokalt, men også aktiviteter som naturligt tiltrækker deltagere længere væk fra. Vi er en socialøkonomisk virksomhed og vores aktiviteter er primært drevet af frivilliges ønsker om at arrangere de aktiviteter i huset, de synes er meningsfulde og/ eller sjove og vi er således ikke drevet af kommercielle interesser.
 • AKTIVITETERNE I HUSET
  Henover året vil du kunne finde mange – og mange forskellige – aktiviteter i huset. Der er helt sikkert også noget for dig.

  Som årstiderne skifter samles vi fx en aften om Else og klaveret og synger årstidens sange med hinanden. I perioder holder Kaja åbne yogahold lørdag formiddag. Andre er mere til dart og billard og mødes tirsdage aftner i vinterhalvåret til spilleaften i baglokalet.

  Foredragsaftenerne – typisk en gang om måneden – plejer at trække mange til huse. Det er ofte en lokal, der fortæller om et emne, han eller hun har særlig indsigt i. Nogle gange starter vi aftenen med at spise sammen på kroen, hvor Peter og Marianne serverer et dejligt måltid til os.

  Vi har også forfatteraftener, livestreaming af forelæsninger fra Aarhus Universitet – eller hjælper hinanden med at lave årets æblehøst til lækker cider under kyndig ledelse af brygger Bo.

  Så kig i kalenderen og find et arrangement, der tiltaler dig. Ved alle aktiviteter smider hver deltager en tyver, der ubeskåret går til husets drift.
 • CAFÉ & SAMVÆR
  Hver weekend holder caféen åbent for hyggeligt samvær.

  Her kan alle dumpe ind og få sig en Sønderbysnak over en kop kaffe og måske en bolle eller et stykke kage. Og så kan man måske samtidig udfordre hinanden på et spil backgammon eller skak.

  Caféen er åbent lørdage og søndage mellem kl. 14.00 – 17.00. I sommerhalvåret er gårdhaven åben – og en gang i mellem tænder vi måske for grillen en fredag aften.

  Caféen drives af en gruppe frivillige, der hygger om os – og med hinanden. Har du lyst til at være med, er du mere end velkommen! Kontakt Pia eller Charlotte
 • SÆT DINE VARER TIL SALG I SØNDERBY KULTUR- & BRYGHUS
  Laver du din egen honning, dejlig marmelade eller syltede agurker? Kunst eller kunsthåndværk?

  Så kan du sætte det til salg i butikken! Du betaler en fast hyldeleje og får til gengæld hele indtjeningen af det, der bliver solgt.

  Her er også plads til egen import af gode varer som f.eks. vin, olivenolie, specialiteter og meget andet. I dag har blandt andet Sønderby Bryghus – vores eget, lokale nanobryggeri – håndbryggede øl på hylden.