Igen i foråret 25 sender Aarhus Universitet 6 foredrag 6 tirsdage kl.19-21.
Det foregår i Sønderby Kultur- og Bryghus. Cafeen åbner kl. 18:30.

Denne gang kommer vi vidt omkring fra Grønland over Dybhavet og mælkevejen til DNA, hjernen og resistente bakterier.

Streamingerne plejer at være velbesøgte og vi håber at se mange både nye og kendte ansigter også i denne sæson.

Tirsdag 25. februar:
DNA’en omkring os. Dyr, planter og svampe efterlader spor af DNA i naturen – kaldet miljøDNA. Hør om hvordan DNA’en i jorden, i vandet og i luften kan bruges til at beskrive arter og bestande i vores økosystemer.Ved biolog Philip Francis Thomsen.

Tirsdag 11. marts:
Udforskningen af Grønland – før og nu. Udforskningen af Grønland går langt tilbage i historien hvor ekspeditioner har givet viden om bl.a. øens natur og kultur. Grønland udforskes stadig fx for at klarlægge afsmeltningen af is, landskabet under og begges indflydelse på det globale havniveau.Ved Vivi K. Pedersen og Kristian Hvidtfelt.

Tirsdag 25. marts:
Den meningsfulde hjerne. Hvordan finder vi mening med livet? Ny hjerneforskning viser at natur, sociale relationer, musik og mad fører til en gentagen cyklus af begær og nydelse, som i bedste fald kan give meningsfylde og forbedre vores livskvalitet.
Ved hjerneforsker Morten Kringelbach.

Tirsdag 8. april:
På tur i Mælkevejen – gennem rum og tid. Kom med på en rejse – både i tid og rum – rundt i vores egen galakse, Mælkevejen. Hør bl.a. om de milliarder af stjerner, exoplaneter, gas- og støvskyer den består af. Vi skal også helt ind til det kæmpestore sorte hul der ligger i Mælkevejens centrum.
Ved Mia Sloth Lundkvist og Hans Kjeldsen.

Tirsdag 29. april:
Dybhavet – nyt fra en ukendt verden. Forskere har fundet uventet liv på de største havdybder og dybt i havbunden. Hør om organismer der er tilpasset det ekstreme tryk samt om bakterier i havbunden der tager tusinder af år om at dele sig og som er afgørende for livsforholdene på Jorden.
Ved Ronnie N. Glud og Bo Barker Jørgensen.

Tirsdag 6. maj:
Vil resistente bakterier slå os ihjel? Et af de største fremskridt i lægevidenskaben er opdagelsen af antibiotika, men hvordan virker de egentlig og hvorfor rammer de ikke vores egne celler? Hør om bakterier, antibiotika og om mulige løsninger på de fremvindende resistente bakterier.
Ved Ditlev Brodersen og Hans Jørn Kolmos